Direcționează până la 3.5% din impozitul pe venit pentru a ajuta persoanele cu handicap

Conform legii în România, dacă ești salariat, poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venitul realizat în anul anterior către o organizație non-profit care servește o cauză care îți este dragă. Redirecționarea nu reprezintă o donație sau o sponsorizare ci un procent din impozitul pe care l-ai plătit oricum statului. Cu alte cuvinte îi spui statului român cum să cheltuie o parte din acești bani.

Dacă intenționezi să direcționezi cei până la 3.5% din impozit, dar nu te-ai decis către cine, îți sugerăm să alegi Fundația Misericors - Trup pentru suflet, organizaţie non-profit care ajută persoanele cu handicap să depășească barierele puse de starea de sănătate prin oferirea de servicii medicale recuperatorii și prin construcția de rampe de acces.

Cum poți redirecționa cei procentul din impozitul pe venit?

PASUL 1: Descarcă formularul

Descarcă formularul pentru direcționarea procentului din impozitul pe venit - 230, pentru venituri din salarii și/ sau declarația unică, pentru alte venituri. Completează-l cu datele personale și semnează-l (doar prima pagină).

 
Descarcă
Descarcă
 
PASUL 2: Trimite/ depune formularul

Trimite prin poștă sau depune personal formularul completat la Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul (detalii aici) până pe 15 martie 2020.