Fundația Misericors – Trup Pentru Suflet în colaborare cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Oferim servicii medicale de recuperare, parțial sau total gratuite, persoanelor cu dizabilități neuromotorii și locomotorii

Echipa Medicală

Prof. Univ. Dr. Sidenco Luminița


DESPRE

Cu o experiență de peste 20 de ani în recuperarea post-traumatică, ortopedică, neurologică și reumatologică prof. univ. dr. Sidenco Luminița este unul dintre cei mai apreciați specialiști în domeniu în România și străinătate.

Kinetoterapeut Chirilovici Ana Maria


despre

Absolventă a Facultății de Kinetoterapie și motricitate specială, dna. Chirilovici Ana Maria, tratează diverse tipuri de afecțiuni neurologice, ortopedico-traumatice, reumatologice și cardiovasculare.

Mai multe detalii

Fizioterapie și Kinetoterapie

Fizioterapia prin intermediul procedurilor de electroterapie are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamațiilor articulare și musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara), antiedematoase (eliminarea umflăturilor rezultate din infiltrarea unui lichid seros într-un țesut celular subcutanat), prin intermediul curenților de tip diadinamic, interferențial și aplicației de ultrasunete, ultrascurte, lumina polirizata, generate de aparate moderne tip ITO EU – 941 și ITO DIA-TKR 800 sau altele cu aceleași funcții.

Kinetoterapia se definește ca terapie prin mișcare, efectuată prin programe speciale de recuperare medicală care urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse afecțiuni.

Fizioterapia și kinetoterapia este indicată în recuperarea:

ortopedică – cu eficiență musculatura slabită a spatelui, scolioze și cifoze incipiente în care se realizează cu adevărat antrenamentul muscular, entorse, luxații, contuzii, sindrom algoneurodistrofic post-fracturi, accelerarea calusarii, întinderi musculare, redori articulare, atrofii musculare de inactivitate;

în manifestări abarticulare – stiloidita, epicondilita, periartrita scapulohumerală (PSH);

reumatologică – degenerativă – artroze (coxartroză, gonartroză, spondiloză), inflamatorii cronice – artrită, spondilită anchilopoetică;

neurologica– nevralgii cervicobrahiale, neuromialgii, nevrite, sindroame algoneurodistrofice, lombosciatica, discopatii la diferite nivele ale coloanei vertebrale;

afectarii locale sau generale ale tesutului de colagen – retracția aponevrozei palmare Dupuytren, fibrozită, dermatomiozită;

dermatologica – nevralgia postherpetică, dureri reminiscente după Zona Zoster;

în afecțiunile aparatului respirator – laringită, bronșită, sechele pleurezii netuberculoase;

în afecțiunile aparatului urogenital – prostatită, pielocistită, hipertrofii de prostată cu tenesme vezicale;

în afecțiunile ginecologice – metroanexită și parametrită cronică nespecifică cu hipomenoree și amenoree;

în afecțiunile otorinolaringologice – sinuzită frontală, frontoetmoidală și maxilară acută și cronică, rinită cronică, faringită, laringită.

Afecțiunile pentru care se oferă tratament în cabinetul nostru sunt următoarele:

patologii reumatologice degenerative;

artroze – coxartroză, gonartroză, spondiloză;

inflamatorii cronice – artrită, spondilită anchilopoetică;

neurologice – nevralgii cervicobrahiale, neuromialgii, nevrite, sindroame algoneurodistrofice, lombosciatică, discopatii la diferite nivele ale coloanei vertebrale;

ortopedice – cu eficienta musculatura slăbită a spatelui, scolioze și cifoze incipiente în care se realizează cu adevărat antrenamentul muscular – entorse, luxații, contuzii, sindrom algoneurodistrofic post-fracturi, accelerarea calusarii, întinderi musculare, redori articulare, atrofii musculare de inactivitate.


Echipamente moderne

Cabinetul nostru este dotat cu aparatură de ultimă generație produsă în conformitate cu Directiva Europeana 93/42CEE pentru aparatură medicală de către compania japoneză ITO, producătoare de tehnologie medicală și dispozitive pentru fizioterapie, cu o tradiție de peste 103 ani.

Cabinetul este dotat cu următoarele echipamente pentru electroterapie:

1) Combină electroterapie pentru electroterapie cu 4 canale independente (2 electroterapie + 2 ultrasunet) ITO EU – 941

Combina de electroterapie și ultrasunet EU-941 este cel mai complex dispozitiv din această clasă de dispozitive pentru fizioterapie.

Cu un design compact, combina EU-941 ajută la tratarea simultană a până la 5 pacienți.

Printre caracteristicile unice se numără:

Cel mai scăzut BNR;

Patru canale complet independente + alte două canale dependente;

Gamă completă de forme de curent pentru electroterapie: Interferențial 4 poli, Interferențial 2 poli, Hi-Voltage, TENS, MCR, Galvanic continuu și pulsat, Diadinamic (DF, MF, CP, CP-ISO, LP, RS), Faradic, Traebert, EMS, Stimulare Rusească, Impulsuri triunghiulare, Impulsuri rectangulare etc.;

Cea mai mare suprafață de contact pentru aplicatorul de ultrasunet – 11 cm2;210 locații de memorie pentru configurarea de programe personalizate.

2) Aparat de fizioterapie diatermie ITO DIA-TKR 800

Aparatul ITO DIA-TKR 800 este un dispozitiv cu bio feedback, ce înglobează tehnologie bazată pe un lung proces de cercetare științifică. Dispozitivul este prevăzut cu un sistem de asociere care permite operatorului să aleagă valorile de tratament potrivite și adaptate la sensibilitatea fiecărui pacient (funcție ce poate fi activată opțional).

Are inclusă o enciclopedie cu peste 60 de tratamente, documentate cu imagini 3D, descrieri tratament, faze tratament, parametrii și ghid de tratament, zone de aplicare, oferind, astfel, posibilitatea de realizare de tratamente personalizate pentru fiecare pacient în parte.


3) Bandă de alergare

Banda de alergare este potrivită persoanelor cu mobilitate scăzută și reabilitare. Mânerele lungi sunt acoperite cu materiale confortabile și oferă sprijin în timpul mersului, astfel încat utilizatorul se va sițmi în siguranță în permanentă. Banda de alergare mai este prevazută cu un maner suplimentar situat orizontal, în fața utilizatorului.

Descriere tehnică:

Bandă de alergare cu motor;

Potrivită pentru scopuri terapeutice;

Centură de siguranță detașabilă.

4) Bicicleta Recumbent

Bicicleta Recumbent cu un design robust, aceasta este proiectată în special pentru utilizatorii cu o mobilitate redusa. Principalele avantaje ale bicicletei Recumbent includ un scaun confortabil, o volantă de 9 kg, controlul electronic al sarcinii in 32 de niveluri, calculator cu multiple funcții.

Descriere tehnică:

Sistem de frânare magnetic;

Greutate volantă: 9 kg;

Control electronic al sarcinii;

Sistem BeltDrive;

32 de nivele de rezistență.

5) Dispozitiv HUR

Dispozitiv HUR, multifuncțional, cu încarcare – aer comprimat, pentru reabilitare medicală, conform cu Directiva europeana 93/42EEC.

Utilizează sistemul de încarcare cu sarcină, cu aer comprimat și asigură:

O mișcare naturală și sigură;

O curbă de efort perfect adaptată fibrei musculare;

Efectuarea de mișcari cu viteza ridicată;

Efectuarea de exerciții din scaun rulant.

Pentru a afla mai multe detalii depre subvenționarea serviciilor de recuperare medicală poți apăsa un click în secțiunea SĂNĂTATE

LOCAȚIE : Str. Ion Câmpineanu,Nr. 23,Sector 1, București