AJUTĂ PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI LOCOMOTORII ȘI NEUROMOTORII CARE AU MARE NEVOIE DE SUSȚINEREA TA
DATA LIMITĂ PENTRU DEPUNERE: 25 MAI 2022

Redirecționează 3,5 % impozitul pe venit


Direcționează până la 3,5% din impozitul pe venit pentru a ajuta persoanele cu dizabilități locomotorii și neuromotorii

Conform legii în România, dacă ești salariat, poți redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venitul realizat în anul anterior către o organizație non-profit care servește o cauză care îți este dragă. Redirecționarea nu reprezintă o donație sau o sponsorizare ci un procent din impozitul pe care l-ai plătit oricum statului. Cu alte cuvinte îi spui statului român cum să cheltuie o parte din acești bani.

Dacă intenționezi să direcționezi cei până la 3,5% din impozit, dar nu te-ai decis către cine, îți sugerăm să alegi Fundația Misericors – Trup pentru suflet , organizaţie non-profit care ajută persoanele cu dizabilități să depășească barierele puse de starea de sănătate prin oferirea de servicii medicale recuperatorii și prin construcția de rampe de acces.

Cum poți redirecționa 3,5 % procentul din impozitul pe venit?


UNDE AJUNG BANII REDIRECȚIONAȚI DE TINE

GRAFICA INTERVENȚIILOR NOASTRE CU AJUTORUL TĂU ÎN CIFRE

Suportul tău este extrem de important pentru a putea continua misiunea noastră de a ajuta  persoanele cu dizabilități locomotorii și neuromotorii să beneficieze de aceste servicii 

0
Servicii de recuperare medicală
0
Servicii stomatologice
0
Fotolii rulante
0
Subvenționare ajutor

PASUL 1: Completează formularul 230

Descarcă formularul pentru direcționarea procentului din impozitul pe venit – 230, pentru venituri din salarii și/ sau declarația unică, pentru alte venituri și completează-l de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

I. Date de identificare contribuabil;

II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor).

II.3.Semnătură contribuabil


Declaraţia de consimţământ este necesară dacă optaţi ca Fundația Misericors să depună actele în numele dvs. 

PASUL 2

SEMNEAZĂ FORMULARUL

După ce ai descărcat formularul imprimă-l și semnează-l la secțiunea “Semnătură contribuabil”.


PASUL 3: Trimite/ depune formularul

Trimite prin poștă sau depune personal la Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul formularul completat și semnat ( detalii aici) până pe 25 mai 2022.

Fundația Misericors – Trup pentru suflet poate depune formularul în numele dumneavoastră. Pentru aceasta vă rugăm să trimiteți formularul alături de consimțământ semnate către sediul nostru la adresa București, sector 2, Bld. Ferdinand I, nr. 58, sc. C, et. 1, biroul nr. 2.


Noutăți 2022

Dacă bifați căsuța corespunzătoare, formularul 230 va fi valabil 2 ani. Astfel nu mai este nevoie să vă reînnoiți opțiunea de redirecționare anual așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

2 ANI – VALABILITATE FORMULAR

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, anul acesta trebuie să completeze declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Această redirecționare nu o mai pot face doar cu ajutorul declarației unice cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă)

NORMĂ PE VENIT (EX: ANGAJAȚI DIN IT)

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Misericors poate să depună formularul în numele meu ?

DA. Dacă formularul completat și semnat în original ajunge la unul din sediile noastre (depus direct la recepție sau trimis prin poștă/curierat) noi îl vom depune la organul fiscal de care aparțineți, până la data limită. Acest lucru se face de către un împuternicit al MISERICORS care depune formularele împreună cu un borderou.

În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată și semnată.


Care sunt datele care trebuie completate în formular ?

I.Date de identificare contribuabilII.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani(dacă dorești ca decizia de redirecționare să rămână valabilă și pentru anul următor) Semnătură contribuabil

Pot să îl completez și să-l trimit online ?

DOAR DACĂ ai un cont creat pe Spațiul Privat Virtual poți completa acest formular direct pe platformă și trimiterea lui se face automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte) 

Ce se întămplă dacă nu bifez căsuța privind distribuirea sumei pe o perioadă de 2 ani ?

Începând cu acest an, opțiunea se bifează în cazul în care doriți distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru  același beneficiar pentru o perioadă de  2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. 

! Dacă dorești ca acest formular să aibă valabilitate doar pentru 1 an (cum era în anii anteriori) nu trebuie să bifezi această căsuță și în anul următor trebuie să completezi o nouă declarație 230.

Cum știu care este Administrația Financiară de care aparțin ?

AICI găsești lista cu sediile administrațiilor fiscale (este suficient să dai căutare după localitatea în care ai domiciliul în cartea de identitate și va apărea organul fiscal de care aparții împreună cu adresa unde trebuie trimis/depus formularul 230). 

Nu știu ce sumă să completez.Ce fac ?

Nu este obligatoriu să completezi suma.  Dacă nu cunoști suma nu este nicio problemă deoarece organul fiscal va fi cel care va face calculele. 

Cine poate redirecționa până la 3,5% impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230 ?

Cei care în 2021 au avut următoarele tipuri de venit:

venituri din salarii și asimilate salariilor

venituri din pensii

venituri din activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit

venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;

venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;

venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit


Mai aveți nelămuriri nici-o problema ne puteți scrie chiar acum 

Telefon

0770 771 973

Adresa noastră

Bulevardul Ferdinand I,Nr. 58,Sector 2, București