Direcționează până la 3.5% din impozitul pe venit pentru a ajuta persoanele cu handicap

Conform legii în România, dacă ești salariat, poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venitul realizat în anul anterior către o organizație non-profit care servește o cauză care îți este dragă. Redirecționarea nu reprezintă o donație sau o sponsorizare ci un procent din impozitul pe care l-ai plătit oricum statului. Cu alte cuvinte îi spui statului român cum să cheltuie o parte din acești bani.

Dacă intenționezi să direcționezi cei până la 3.5% din impozit, dar nu te-ai decis către cine, îți sugerăm să alegi Fundația Misericors - Trup pentru suflet, organizaţie non-profit care ajută persoanele cu handicap să depășească barierele puse de starea de sănătate prin oferirea de servicii medicale recuperatorii și prin construcția de rampe de acces.

Cum poți redirecționa cei procentul din impozitul pe venit?

PASUL 1: Descarcă formularul

Descarcă formularul pentru direcționarea procentului din impozitul pe venit - 230, pentru venituri din salarii și/ sau declarația unică, pentru alte venituri și completează-l de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

I. Date de identificare contribuabil;

II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor).

 
Descarcă
Descarcă
 
PASUL 2: Trimite/ depune formularul

Trimite prin poștă sau depune personal la Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul formularul completat și semnat (detalii aici) până pe 25 mai 2021.

Fundația Misericors - Trup pentru suflet poate depune formularul în numele dumneavoastră. Pentru aceasta vă rugăm să trimiteți formularul către sediul nostru la adresa București, sector 2, Bld. Ferdinand I, nr. 58, sc. C, et. 1, biroul nr. 2.

Dacă optați ca Fundația Misericors - Trup pentru suflet să depună formularul în numele dumneavoastră este necesar să ne trimiteți împreună și Consințământul pentru prelucrarea datelor cu caracter persoanal.

 
Descarcă